Gruppen Stoppa Fas 3 och gör det NU! genomför just nu en namninsamling. Alla som var i Fas 3 skulle befrias, sade du, Stefan Löfvén, innan valets utgång och ni bildade er minoritetsregering. [...] Det fanns de som satte sitt hopp till att det skulle bli så. Har de blivit hörsammade? Nej. Fortfarande än idag skrivs arbetslösa in i Fas 3. [...] Tusentals människor som är i Fas 3 ifrågasätter starkt ert handlande, och det enda ni kan göra för att återfå det förtroende hos dem, som ni bränner i båda ändar, är att stoppa Fas 3, skriver gruppen bland annat. Surfa till namninsamling.se för mer info och för att skriva under.

En resa till N...

48 bilder från Norsesund 30 maj 2014.

originalbilderna [833 MB] som ett zip-arkiv. Om du inte redan har gratisprogrammet 7-Zip behöver du hämta och installera det för att kunna packa upp zip-arkivet. När jag packar detta använder jag nämligen formatet 7z, eftersom det gör arkivet väldigt mycket mindre.

Kommentarer

Titeln Högre ljus anspelar på några rader i Om godheten av Willy Kyrklund (1988): Du som valt sjövägen från Kap till Cooch Behar och har supit upp spriten i kompassen, förlora ej modet kamrat! Styr efter topplanternan på din båt, den är dock ett högre ljus, inte så mycket högre men iallafall. Du kan räkna med en osäker kurs över mörka vatten. Detta vet du säkert.

Titeln ... och det strömmande vattnet anspelar på Sett i det strömmande vattnet och hört i den viskande vinden av Artur Lundkvist (1978).

Som en maskros i - vii är en hommage till Stanley Helin (1929-2012) och de övriga konstnärerna i Noresundsgruppen (norsesundsgruppen.se). Stanley Helin drev Galleri Maskrosen (Som en maskros vi) och är såvitt jag förstår mest känd för sina målningar av maskrosor. Galleriet är nedlagt, fick jag veta under ett längre samtal med Stanley Helins son; webbplatsen stanleyhelin.com finns dock ännu kvar. Sonen visade bl.a. en större målning med maskrosor, bl.a. avhuggna stjälkar (Som en maskros vii), som jag absolut skulle vilja ha på en vägg i min lägenhet. Jag vill slutligen nämna att det på banvallen i Norsesund finns ett antal större målningar av Stanley Helin (Som en maskros iv - v).


Vill du kommentera den här sidan eller någon annan sida? Använd kontaktformuläret. Skriv titeln på sidan du vill kommentera och din kommentar i fältet Meddelande.