Himmel och jord

12 bilder från S/S Trafik och Vadstena 17 juli 2015.

originalbilderna [220 MB] som ett zip-arkiv. Om du inte redan har gratisprogrammet 7-Zip behöver du hämta och installera det för att kunna packa upp zip-arkivet. När jag packar detta använder jag nämligen formatet 7z, eftersom det gör arkivet väldigt mycket mindre.

Kommentarer

S/S Trafik har Hjo som hemmahamn och är en av Sveriges äldsta och bäst bevarade ångbåtar. S/S Trafik bedömdes ha ett synnerligen stort kulturhistoriskt värde när fartyget K-märktes 2001 av Sjöhistoriska museet och är klassat som traditionsfartyg av Sjöfartsinspektionen. En ideell förening vårdar och arrangerar turer med fartyget.

Himmel och jord i, v-viii samt xi-xii är från utställningen Häxor då och nu i Sancta Birgitta Klostermuseum, där man får följa två kvinnors livsöden. Den ena kvinnan lever på 1600-talet och utsätts för en häxprocess. Den andra kvinnan lever på 2000-talet och utsätts för slutshaming (att försöka få någon, vanligtvis en kvinna, att skämmas för ha betett sig sexuellt oacceptabelt). Keit Svensson, som studerar sista året på Linköpings universitet, vill med detta examensarbete visa prov på att vi människor än i dag utsätter varandra för hemska saker.


Vill du kommentera den här sidan eller någon annan sida? Skicka ett email till mats.kristiansson.skovde@gmail.com eller ett brev till Mats Kristiansson, Timmervägen 3A, 541 64 Skövde med titeln på sidan du vill kommentera, kommentaren och ditt namn eller en pseudonym.