Gruppen Stoppa Fas 3 och gör det NU! genomför just nu en namninsamling. Alla som var i Fas 3 skulle befrias, sade du, Stefan Löfvén, innan valets utgång och ni bildade er minoritetsregering. [...] Det fanns de som satte sitt hopp till att det skulle bli så. Har de blivit hörsammade? Nej. Fortfarande än idag skrivs arbetslösa in i Fas 3. [...] Tusentals människor som är i Fas 3 ifrågasätter starkt ert handlande, och det enda ni kan göra för att återfå det förtroende hos dem, som ni bränner i båda ändar, är att stoppa Fas 3, skriver gruppen bland annat. Surfa till namninsamling.se för mer info och för att skriva under.

Himmel och jord

12 bilder från S/S Trafik och Vadstena 17 juli 2015.

originalbilderna [220 MB] som ett zip-arkiv. Om du inte redan har gratisprogrammet 7-Zip behöver du hämta och installera det för att kunna packa upp zip-arkivet. När jag packar detta använder jag nämligen formatet 7z, eftersom det gör arkivet väldigt mycket mindre.

Kommentarer

S/S Trafik har Hjo som hemmahamn och är en av Sveriges äldsta och bäst bevarade ångbåtar. S/S Trafik bedömdes ha ett synnerligen stort kulturhistoriskt värde när fartyget K-märktes 2001 av Sjöhistoriska museet och är klassat som traditionsfartyg av Sjöfartsinspektionen. En ideell förening vårdar och arrangerar turer med fartyget.

Himmel och jord i, v-viii samt xi-xii är från utställningen Häxor då och nu i Sancta Birgitta Klostermuseum, där man får följa två kvinnors livsöden. Den ena kvinnan lever på 1600-talet och utsätts för en häxprocess. Den andra kvinnan lever på 2000-talet och utsätts för slutshaming (att försöka få någon, vanligtvis en kvinna, att skämmas för ha betett sig sexuellt oacceptabelt). Keit Svensson, som studerar sista året på Linköpings universitet, vill med detta examensarbete visa prov på att vi människor än i dag utsätter varandra för hemska saker.


Vill du kommentera den här sidan eller någon annan sida? Använd kontaktformuläret. Skriv titeln på sidan du vill kommentera och din kommentar i fältet Meddelande.