Gruppen Stoppa Fas 3 och gör det NU! genomför just nu en namninsamling. Alla som var i Fas 3 skulle befrias, sade du, Stefan Löfvén, innan valets utgång och ni bildade er minoritetsregering. [...] Det fanns de som satte sitt hopp till att det skulle bli så. Har de blivit hörsammade? Nej. Fortfarande än idag skrivs arbetslösa in i Fas 3. [...] Tusentals människor som är i Fas 3 ifrågasätter starkt ert handlande, och det enda ni kan göra för att återfå det förtroende hos dem, som ni bränner i båda ändar, är att stoppa Fas 3, skriver gruppen bland annat. Surfa till namninsamling.se för mer info och för att skriva under.

Korrekturläsning, översättning, original till trycksaker, webbsidor m.m.

De uppdrag jag kan åta mig inkluderar bland annat:

Korrekturläsning. Jag kan korrekturläsa både svenska och engelska texter. Korrekturläsning innebär att jag rättar fel i texten. Det brukar mest handla om att lägga till och ta bort skiljetecken (framför allt komma men även andra skiljetecken), men det kan också handla om annat, t.ex. att ändra ordföljd och rätta stavfel. Jag gör också små förbättringar av texten om jag bedömer att det behövs. Innehållet står du dock för själv helt och hållet (om jag råkar se något faktafel rättar jag det förstås).

Översättning. Jag kan översätta både från svenska till engelska och från engelska till svenska.

Originaltexter. Jag kan skriva originaltexter på både svenska och engelska.

Original till trycksaker. Några exempel på vad jag kan göra är original till böcker, broschyrer, flygblad och visitkort. Originalen görs i InDesign och levereras som pdf-filer, den filtyp som de flesta tryckerier föredrar, om du inte har andra önskemål.

Layout. Att göra layout är inte min starkaste sida, men så länge den är relativt enkel klarar jag det.

Webbsidor. Jag är ingen fullfjädrad webbutvecklare, men så länge det handlar om att skriva HTML och CSS och i rätt stor utsträckning PHP klarar jag det.

Beställning

Skicka ett mejl till mkforlag@gmail.com. Bifoga de filer du vill ha hjälp med. Ange i mejlet vad du vill ha hjälp med (korrekturläsning etc.) och om du har några speciella önskemål.

Jag skickar en bekräftelse med beräknat leveransdatum och eventuellt någon fråga så fort som möjligt (oftast samma dag som du skickade mejlet).

Jag föredrar kontakt via mejl. Behöver du verkligen skicka något med post, använd adressen: Mats Kristiansson, Timmervägen 3A, 541 64 Skövde.

Pris

Oavsett uppdrag tar jag 200 kr i timmen (inklusive moms).

Jag tar inte ut någon minsta kostnad. Istället betalar du för den faktiska arbetstiden, t.ex. 50 kr om den faktiska arbetstiden är 15 minuter.

Prisexempel:

För att få ett kostnadsförslag, mejla texten du vill ha korrekturläst eller översatt till mkforlag@gmail.com.

Betalning

Inom 30 dagar från leverans till konto i Handelsbanken.

Varför korrekturläsning?

En text blir alltid bättre om fler sett över den. Speciellt mycket bättre blir en text om någon med min kunskap och erfarenhet sett över den.

Utbildning och erfarenhet

Formell utbildning (högskoleutbildning): 1 år svenska, 2 år engelska och 1 år litteraturvetenskap.

Informell utbildning: Jag har läst tusentals böcker och andra texter i många olika genrer från olika tider och kulturer (från Gilgamesheposet och Homeros till Tomas Tranströmer och Jan Guillou). Jag har också skrivit mycket i olika genrer och stilar, framför allt på svenska men även på engelska. Det mesta är outgivet; det mesta av det som är utgivet återfinns på den här webbplatsen.

Jag har inte bara läst och skrivit mycket utan också mycket noga noterat och tillämpat allmänt vedertagna och logiskt motiverade språkregler för de olika genrerna och stilarna.

Jag kan korrekturläsa inte bara texter med språk nära den allmänt vedertagna normen utan också texter med språk som avviker från denna norm, t.ex. experimentell lyrik och texter som imiterar stilen i äldre texter.

Jag klarar också att korrekturläsa snabbt utan att göra avkall på kvalitén.

Filtyper

Jag har bland annat dessa program: Adobe InDesign 5.5, CorelDRAW X5, Microsoft Excel 2007, Microsoft Word 2007 och Notepad++. Jag kan därmed jobba med åtminstone de filtyper som kan öppnas med dessa program (cdr, csv, docx, html, idml, indd, txt, xls, xml och ett antal andra filtyper).

Är du osäker på om jag kan jobba med den filtyp du vill använda, skicka en förfrågan till mkforlag@gmail.com. Du får svar så fort som möjligt (oftast samma dag som du skickade din förfrågan).

Kvalitetsgaranti

Är du inte nöjd med resultatet ändrar jag tills du blir nöjd utan ytterligare kostnad.

Portfolio

Korrekturläsning

I skuggan av träden – Liv i våra vilda skogar av Felix Heintzenberg och Tom Schandy. Boken har fått utmärkelsen Årets Pandabok 2015 av Världsnaturfonden (WWF).

Nattens tysta jägare – Nordiska ugglor av Felix Heintzenberg och Tom Schandy.

Barnboken Tinga och vännerna vid glaciären av Eya Le Wartie.

En bok om romernas villkor under andra världskriget av Berith Kalander. Boken handlar framför allt om författarens mor.

En självbiografi.

Ett antal kortare texter åt resebyrån Go Places.

Tidskrifter och andra utskick åt Insamlingsstiftelsen Mitt Fadderbarn.

Ett antal högskoleuppsatser (framför allt C-uppsatser och D-uppsatser).

Ett antal andra texter.

Översättning

Konsten att boka kundmöten av Jens Edgren (från svenska till engelska).

Lösningsförsäljning av Jens Edgren (från svenska till engelska).

Barnboken Tinga and her friends at the glacier av Eya Le Wartie (från svenska till engelska).

Ett antal korta filmer åt Sales Makeover (både från svenska till engelska och från engelska till svenska).

Ett antal kortare texter åt resebyrån Go Places (både från svenska till engelska och från engelska till svenska).

Ett antal texter åt högskolestudenter.

Ett antal andra texter (både från svenska till engelska och från engelska till svenska)

Original till böcker

Rimmat och orimmat – Rimligt och orimligt, Tankespår och tänkesätt: Texter i tiden samt Miniporträtt och poesiflöden av Sture Alfredson. Jag har också bl.a. skött kontakten med tryckeriet och skrivit baksidestexterna. Mer information om böckerna, bl.a. baksidestexterna, finns på sture-alfredson.se.

Original till andra trycksaker

Program till en begravning.

Webbplatser

Den här webbplatsen (mkforlag.com). Det är den mest avancerade webbplats jag gjort.

Webbplats åt Sture Alfredson Klicka på bilden för att komma till webbplatsen.


Vill du kommentera den här sidan eller någon annan sida? Använd kontaktformuläret. Skriv titeln på sidan du vill kommentera och din kommentar i fältet Meddelande.