Länkar: Övrigt

Av de hundratals gratisprogram jag provat och tusentals webbplatser jag besökt ger jag dessa minst(!) 5 poäng på en 5-gradig skala. [1] Detta är historien om varför jag ger länkarna minst 5 poäng på en 5-gradig skala (d.v.s. istället för att vara konventionell och använda en 5-gradig skala utan manöverutrymme): Att sätta betyg på företeelser av olika slag är ett av mina stora intressen, att se på film ett annat. När Skövde Filmfestival startade för ett antal år sedan började jag sätta betyg på varje film jag sett. Till en början använde jag den mer vedertagna 5-gradiga skalan, men ibland hände det att en film i mitt tycke var så bra att den förtjänade mer än 5 poäng. Alltså gav jag filmen ifråga 6 poäng. Det hände visserligen väldigt sällan, men det hände dock. Någon enstaka gång gav jag till och med 7 poäng till en film. Så föddes den 5-gradiga skalan med åtminstone 7 steg. (Jag har ännu inte satt mer än 8 poäng i något sammanhang. Att sätta 9 eller 10 eller till och med ännu fler poäng skulle dock inte vara omöjligt, men vad som skulle kunna motivera en så hög poäng kan jag inte ens föreställa mig.)

Om du upptäcker brutna länkar på den här sidan, skicka gärna ett meddelande via kontaktsidan.


Övrigt

Vänsterpartiet

Beskrivning: Vänsterpartiet är ett parti som arbetar för rättvisa och jämlikhet. Vi är en sammanslutning av tusentals människor som arbetar tillsammans för det målet över hela Sverige på många olika sätt: på torget, i bostadsområdena, i kommunen och riksdagen. Allt vi gör har samma mål: att förändra samhället, att göra män och kvinnor jämlika, att ta bort klasskillnader och andra orättvisor, att skapa hållbara lösningar. Det är därför vi med stolthet kallar oss för ett socialistiskt och feministiskt parti på ekologisk grund.

Webbplats: vansterpartiet.se

Betyg:

Surfa till Vänsterpartiets webbplats


Övrigt

Vänsterpartiet Skövde

Beskrivning: Vi tror på allas lika värde. Vi är ett solidariskt, feministiskt och antirasistiskt parti som arbetar för rättvisa, jämlikhet och en hållbar framtid. Vi ser större vinster i samhället än de enbart ekonomiska och för en politik som minskar ojämlikheten med kraftfulla satsningar för att säkra trygghetssystemen. Det handlar om politiska prioriteringar. Skattepengar ska användas för allas välfärd. Vi vill ha en stark, demokratisk, effektiv offentlig sektor, där vi tar ett gemensamt ansvar för varandra. Ett hållbart samhälle alla har tillgänglighet till, där behoven och inte plånbokens storlek styr.

Webbplats: skovde.vansterpartiet.se

Betyg:

Surfa till Vänsterpartiet Skövdes webbplats


Vill du kommentera den här sidan eller någon annan sida? Skicka ett email till mats.kristiansson.skovde@gmail.com eller ett brev till Mats Kristiansson, Timmervägen 3A, 541 64 Skövde med titeln på sidan du vill kommentera, kommentaren och ditt namn eller en pseudonym.