Länkar: Bildbehandling & kontor

Av de hundratals gratisprogram jag provat och tusentals webbplatser jag besökt ger jag dessa minst(!) 5 poäng på en 5-gradig skala. [1] Detta är historien om varför jag ger länkarna minst 5 poäng på en 5-gradig skala (d.v.s. istället för att vara konventionell och använda en 5-gradig skala utan manöverutrymme): Att sätta betyg på företeelser av olika slag är ett av mina stora intressen, att se på film ett annat. När Skövde Filmfestival startade för ett antal år sedan började jag sätta betyg på varje film jag sett. Till en början använde jag den mer vedertagna 5-gradiga skalan, men ibland hände det att en film i mitt tycke var så bra att den förtjänade mer än 5 poäng. Alltså gav jag filmen ifråga 6 poäng. Det hände visserligen väldigt sällan, men det hände dock. Någon enstaka gång gav jag till och med 7 poäng till en film. Så föddes den 5-gradiga skalan med åtminstone 7 steg. (Jag har ännu inte satt mer än 8 poäng i något sammanhang. Att sätta 9 eller 10 eller till och med ännu fler poäng skulle dock inte vara omöjligt, men vad som skulle kunna motivera en så hög poäng kan jag inte ens föreställa mig.)

Om du upptäcker brutna länkar på den här sidan, skicka gärna ett meddelande via kontaktsidan.


Bildbehandling & kontor

Artweaver

Beskrivning: Artweaver är ett fullfjädrat målarverktyg med en enorm uppsättning fördefinierade realistiska penslar för att måla kreativt eller bara experimentera. Artweaver passar både nybörjare och mer kunniga användare.

Webbplats: artweaver.de

Betyg:

Hämta Artweaver


Bildbehandling & kontor

FastStone Capture

Beskrivning: Faststone Capture är ett lättanvänt men kraftfullt verktyg för att göra skärmdumpar. Du kan göra en dump av vad som helst på skärmen, bland annat det aktiva fönstret, ett rektangulärt område, ett område ritat på frihand och hela skärmen. Skärmdumpen kan sparas i ett antal olika filformat, bland annat jpeg, png och tiff.

Kommentar: FastStone Capture är ett mycket användbart och mycket pålitligt program. Inte bara för att göra skärmdumpar utan också för att mäta områden på skärmen.

Webbplats: aplusfreeware.com

Betyg:

Hämta FastStone Capture


Bildbehandling & kontor

OpenOffice

Beskrivning: Apache OpenOffice är den ledande open source-programvaran för ordbehandling, kalkylblad, presentationer, grafik, databaser och mer. Den finns på många språk och fungerar på alla vanliga datorer. Den lagrar alla dina data i ett internationellt öppet standardformat och kan även läsa och skriva filer från andra vanliga kontorsprogram, bl.a. Microsoft Office.

Webbplats: openoffice.org

Betyg:

Hämta OpenOffice


Bildbehandling & kontor

paint.net

Beskrivning: Paint.NET har ett intuitivt och innovativt användargränssnitt med stöd för lager, obegränsad ångralista, specialeffekter samt många användbara och kraftfulla verktyg.

Webbplats: getpaint.net

Betyg:

Hämta paint.net


Bildbehandling & kontor

PhotoFiltre

Beskrivning: PhotoFiltre är ett komplett bildretuscheringsprogram. Du kan göra enkla eller avancerade justeringar av en bild och tillämpa många olika slags filer på den. Programmet är lätt att lära sig och enkelt och intuitivt att använda. Med några klick få når du standardfiltren.

Webbplats: photofiltre.free.fr

Betyg:

Hämta PhotoFiltre


Bildbehandling & kontor

Visual Color Picker

Beskrivning: Visual Color Picker är mycket lätt att använda och en kraftfull väljare för RGB-, HSV-, HSL-, CMYK- och HEX-färger. Programmet innehåller fördefinierade och anpassade färgtabeller, omvandlare till RGB- och HTML-kod samt förhandsvisning av text och bakgrundsfärg. Man kan hämta färg var som helst på skärmen.

Kommentar: Det jag framför allt gillar med Visual Color Picker är att man kan välja hur mycket information som visas. Vill man ha mycket information kan man få det, och vill man ha mindre information kan man dölja i det närmaste all information man inte vill ha. Programmet kan dessutom generera kod för CSS-filer o.d. helt enligt de önskemål man har.

Webbplats: sites.google.com/site/novosibsoftware

Betyg:

Hämta Visual Color Picker


Vill du kommentera den här sidan eller någon annan sida? Skicka ett email till mats.kristiansson.skovde@gmail.com eller ett brev till Mats Kristiansson, Timmervägen 3A, 541 64 Skövde med titeln på sidan du vill kommentera, kommentaren och ditt namn eller en pseudonym.