Länkar: Ljudbehandling

Av de hundratals gratisprogram jag provat och tusentals webbplatser jag besökt ger jag dessa minst(!) 5 poäng på en 5-gradig skala. [1] Detta är historien om varför jag ger länkarna minst 5 poäng på en 5-gradig skala (d.v.s. istället för att vara konventionell och använda en 5-gradig skala utan manöverutrymme): Att sätta betyg på företeelser av olika slag är ett av mina stora intressen, att se på film ett annat. När Skövde Filmfestival startade för ett antal år sedan började jag sätta betyg på varje film jag sett. Till en början använde jag den mer vedertagna 5-gradiga skalan, men ibland hände det att en film i mitt tycke var så bra att den förtjänade mer än 5 poäng. Alltså gav jag filmen ifråga 6 poäng. Det hände visserligen väldigt sällan, men det hände dock. Någon enstaka gång gav jag till och med 7 poäng till en film. Så föddes den 5-gradiga skalan med åtminstone 7 steg. (Jag har ännu inte satt mer än 8 poäng i något sammanhang. Att sätta 9 eller 10 eller till och med ännu fler poäng skulle dock inte vara omöjligt, men vad som skulle kunna motivera en så hög poäng kan jag inte ens föreställa mig.)

Om du upptäcker brutna länkar på den här sidan, skicka gärna ett meddelande via kontaktsidan.


Ljudbehandling

Andy McFadden's CD-Recordable FAQ

Beskrivning: Få utförliga men begripliga svar på ungefär 300 frågor om hur man bränner CD:ar.

Webbplats: cdrfaq.org

Betyg:

Surfa till Andy McFadden's CD-Recordable FAQ


Ljudbehandling

Audacity

Beskrivning: Audacity är ett lättarbetat program för ljudredigering och inspelning.

Webbplats: web.audacityteam.org

Betyg:

Hämta Audacity


Ljudbehandling

How to transfer a tape to a CD using Audacity

Beskrivning: Processen går i huvudsak ut på att ansluta en kassettbandspelare till ljudkortet på din dator, spela in låtarna och spara dem som en eller flera WAV-filer på datorn och sedan överföra WAV-filerna till en CD.

Kommentar: Instruktionen är mycket bra och lätt att förstå.

Webbplats: nsftools.com

Betyg:

Surfa till How to transfer a tape to a CD using Audacity


Vill du kommentera den här sidan eller någon annan sida? Skicka ett email till mats.kristiansson.skovde@gmail.com eller ett brev till Mats Kristiansson, Timmervägen 3A, 541 64 Skövde med titeln på sidan du vill kommentera, kommentaren och ditt namn eller en pseudonym.