Litterära tisdagar: Program

Mats Kristiansson.
Mats Kristiansson.

Vad? Hör Mats Kristiansson läsa egna och andras texter. Läs själv om du vill. Du kan till exempel läsa dikter du tycker om och berätta vad de betytt för dig. Fika till självkostnadspris (20 kr eller mindre om du äter och dricker för mindre).

När? Dessa tisdagar klockan 19.00:

Våren 2020 (12:e terminen)Hösten 2020 (13:e terminen)

7/1: Texter av Ann Jäderlund.

4/2: Mats läser ur det egna eposet Han som såg Källan: Fragment. Fika blir bland annat tårta eftersom jag fyller år 19 februari.

3/3: Renässansen (fakta och skönlitteratur).

7/4: Mats läser några av sina drygt 400 haikudikter med kommentarer. INSTÄLLT PÅ GRUND AV CORONAPANDEMIN

5/5: Texter av författare från Skaraborg. Fika blir bland annat soppa.

4/8: Texter av Folke Dahlberg. Fika blir bland annat blå tårta eftersom det 13/8 2020 är 35 år sedan MK Förlag registrerades. Recept och bilder finns en bit ner på sidan Litterära tisdagar: Arkiv augusti 2014 – juni 2019.

1/9: Något nyskrivet.

6/10: Ord med historia. Ursprunget till några ord tas upp. Vi pratar också om språk i allmänhet.

3/11: Texter av Sture Alfredson.

1/12: Antika rekord och andra med utgångspunkt i Antika rekordboken av Allan och Cecilia Klynne.

Vi håller på tills vi känner oss klara. När den officiella delen av programmet är slut kan de som vill stanna kvar för fortsatt diskussion och dylikt.

Utgångspunkten är uppläsning av de texter jag tänkt läsa, men jag är flexibel och lyhörd för gästernas önskemål. Det kan alltså också bli exempelvis uppläsning av andra texter eller diskussioner om i princip vad som helst.

Var? Timmervägen 3A, 5 tr, Skövde (Ryds Centrum).

Vägbeskrivning från Skövde Resecentrum:

Texter av Mats Kristiansson finns på den här webbplatsen. Klicka på Böcker längst upp på sidan för att komma till skönlitteraturen.


Vill du kommentera den här sidan eller någon annan sida? Skicka ett email till mats.kristiansson.skovde@gmail.com eller ett brev till Mats Kristiansson, Timmervägen 3A, 541 64 Skövde med titeln på sidan du vill kommentera, kommentaren och ditt namn eller en pseudonym.